Celzouten

Schüßler celzouten

Wilhelm Heinrich Schüßler

Wat zijn celzouten?

Celzouten zijn mineralen zouten zoals die in het lichaam voorkomen.

Dr Schüßler ontdekte er 12. In verdere ontwikkelingen na zijn dood zijn er nog 15 bijgekomen zodat er nu 27 celzouten zijn.

Het zijn verwreven mineralen (1/6 en 1/12) die niet gepotentieerd (geschud) zijn. Deze verkleinde mineralen zijn wezenlijk verschillend van homeopathische geneesmiddelen. Deze geven alleen maar een prikkel tot aanzet tot een actie, celzouten doen dit niet. Celzouten ondersteunen slechts de processen van het lichaam.

De mineraalzouten in de celzouten van dr. Schüßler zijn door verwrijving zo klein dat ze als ion vorm voorkomen en makkelijk door de uiterst kleine openingen in de celwand heen kunnen. Daardoor kan het lichaam ze in de cellen opnemen. Het is bijna onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen, of men moet kilo’s melksuiker tabletten op een dag kunnen eten. Indicatie: in een fles mineraalwater zit ongeveer 1 gram aan minerale zouten. Om deze hoeveelheid via melksuikertabletten binnen te krijgen moet men 1000 kg aan celzouttabletten in nemen. Het gaat hier duidelijk niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit.

Calcium-, magnesium-, of ijzersupplementen kun je overal kopen en wel in een grofstoffelijk mineraal die een belasting kunnen vormen voor het organisme.

De kans is groot dat het lichaam deze stoffen niet goed opneemt ze niet goed kan verwerken en/of uitscheid.

Mochten deze supplementen te lang worden ingenomen of een te hoge dosering kan dit leiden tot ongewenste bijwerkingen. Men kan denken aan nierstenen.

Elk mineraal heeft zijn specifieke karakter eigenschap:

  • de Calcium-soorten horen bij de meest dichte vorm van zwaartekracht in het lichaam, het aarde element, het fysieke lichaam en de aardebinding, je thuis voelen in jezelf;
  • de Kalium-soorten hebben te maken met de zwaartekracht en het element lucht, dit zijn de mentale krachten in het lichaam, wat weer te maken heeft met het denken en de ruimte;
  • de Natrium-soorten hebben te maken met de zwaartekracht en het element water, de vormende etherische krachen in het lichaam. Het element water hoort bij de emoties en gevoelens, het emotionele lichaam;
  • het element vuur komt tot uitdrukking in de zwaartekracht middels het Ferrum, het Magnesium en de Silicea. Het element vuur heeft te maken met de zwaartekracht en spiritualiteit;
  • de Fosfor (Phosphoricum) heeft te maken met manifestatie en het vormgevende aspect;
  • de Zwavel (Sulphuricum) heeft te maken met het loslaten en afbraak;
  • het Chloor (Chloratum) heeft te maken met jou en je omgeving;
  • het Fluor (Fluoratum) heeft te maken met begrenzingen.

De celzouttherapie is niet zozeer een therapie die gericht is op het bestrijden van een symptoom. Zij is er vooral op gericht de stofwisseling weer in staat te stellen, door toevoeging van celzouten, optimaal te fuctioneren.

De celzouttherapie is een uitstekende en risicovrije therapie. Het herstelt vooral uw eigen herstellend vermogen, en ze kan, voor zover bekend, zonder problemen naast andere medicijnen gebruikt worden.

Celzouten werken vooral opbouwend en ontgiftend. Vooral op het ontgiftend vermogen van celzouten wordt in deze tijd een steeds groter beroep gedaan.

Hoe meer een mens te verwerken krijgt, zowel geestelijk (stress, zintuigelijke indrukken) als materieel (milieuvervuiling, voding, toevoegingen aan het voedsel, straling van bijv. radio- en mobiele telefoonfrequenties, etc…) en/of zich drukt maakt, des te meer celzouten hij verbruikt. Spijtig genoeg is de schamele toestand van onze voeding niet voldoende om deze celzouten op natuurlijke wijze terug aan te vullen.

Via gezichtsdiagnose wordt vastgesteld welke celzouten U nodig heeft alsmede de hoeveelheid en tijdsduur hiervan.